Het recept:
Wat heb je nodig voor 48 cake bolletjes (zonder de stokjes):
• 500 gram cake (kan ook zelf bakken)
• 450 gram zakje kant-en-klaar glazuur
• 1350 gram candy melts (kan ook gewone smelt chocola, maar candy melts drogen langzamer enworden harder)
• Grote meng kom
• Grote metalen lepel
• 2 bakplaten
• Bakpapier
• Huishoudfolie
• Diepe magnetron bestendige plastic kom
• Cocktailprikkers
• Knijpfles of hersluitbare plastic zak (optioneel)
Wat moet je doen:
1. Zorg voor een goed verlichte en opgeruimde werkplek. Zet alle benodigdheden al klaar.
2. Bak de cake. (als je de cake zelf bakt) Laat hem zodra hij uit de oven komt een uur afkoelen.
3. Verkruimel de cake helemaal boven de grote meg kom totdat er geen grote klonten meer in zitten.
4. Neem driekwart van het zakje glazuur en voeg het bij de kruimels (als je het hele zakje neemt worden de cake pops te vochtig). Pak de grote metalen lepel en roer met de bolle kant van de lepel de glazuur goed door de cake kruimels.
5. Draai met de hand bolletjes met een doorsnee van 4 cm. en die tegelijkertijd stevig genoeg zijn om hun ronde vorm te behouden. Als de bolletjes mooi rond zijn leg je ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
6. Dek de bakplaat af met huishoudfolie en zet de bakplaat enkele uren in de koelkast of leg ongeveer 15 min. in de vriezer. De bolletjes moeten stevig zijn, maar niet bevroren.
7. Terwijl de cake bolletjes in de koelkast of vriezer staan kun je beginnen met chocola smelten. Pas op, begin niet te vroeg met smelten, anders wordt de chocola al hard!
8. Doe ongeveer 450 gram de candy melts of smelt chocolade in de diepe magnetron bestendige plastic kom. Op deze manier kun je de cake bolletjes goed onderdompelen en tegelijk de kom vast houden zonder dat je je vingers brandt. Pak als de 450 gram op is weer nieuwe en voer hetzelfde proces uit.
9. Zet de kom in de magnetron en stel hem in op 30 sec. (middelhoog vermogen) Roer na de 30 sec. even met een lepel in de kom. Doe dit tot de chocola klont vrij is. Je kan de chocola ook au bain-marie verwarmen. Zorg in beide gevallen ervoor dat de chocola niet te heet wordt!
10. Nu kun je de cake bolletjes in de gesmolten chocola gaan dompelen. Neem steeds een paar cake bolletjes uit de koelkast of vriezer om mee aan de slag te gaan. Als de bolletjes in de vriezer lagen leg de overige dan nu in de koelkast, zodat ze stevig blijven maar niet bevriezen.
11. Pak één bolletje en leg hem in de gesmolten chocola. Schep steeds met een lepel wat chocola over de onbedekte plekjes, zodat het cake bolletje helemaal bedekt is met chocola. Schep de bolletjes er vervolgens uit met een lepel. Roer het bolletjes daarbij niet door de chocola, anders kunnen er cake kruimels loslaten en in de bak terecht komen.
12. Houd de lepel boven de kom en tik mer de steel van de lepel een paar keer op de rand van de kom, zodat het overtollige mengsel van het bolletje afdrupt, terug in de kom. Met deze techniek krijgen je cake bolletjes een prachtig glad laagje.
13. Leg het bolletje dan op de met tweede met bakpapier beklede bakplaat om uit te harden. Laat het ondergedompelde bolletje hierbij van de lepel glijden. Aan de onderkant van het bolletje kan zich wat chocola ophopen op het bakpapier. Pak in dat geval een cocktail prikker erbij en trek voordat de coating is uitgehard eenvoudigweg een lijntje rond de onderkant van het cake bolletje. Als de chocola al hard is kun je de overtollige stukjes afbreken.
14. Herhaal met de andere cake bolletjes, en laat ze goed uitharden.
15. Als je nog gesmolten chocola over hebt kun je dat in de hersluitbare plastic zak gieten waarvan je een hoekje hebt afgeknipt, of in de knijpfles doen en in een zigzaglijn over de bolletjes sprenkelen om ze te versieren. (zie eerste plaatje)
16. Je cake pops zijn nu klaar! Eet smakelijk!
Hier nog een paar hele mooie cake pops:
x freke
Jaaaahh!!!!! Die zijn heel lekker xD
BeantwoordenVerwijderenHaha dat klopt!
Verwijderenx freke
oeeeeeeeeeh lekker !
BeantwoordenVerwijderenxalice
lekker & leuk om te maken <3 x djoke
BeantwoordenVerwijderenf*cking lekker zijn die dingen ik ben er verslaafd aan
BeantwoordenVerwijderen